Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z mięsem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
cebula 1 szt
marchewka 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z mięsem

Mieso mielone podsmażam na patelni, przyprawiam solą, pieprzem, i przypr. do miesa mielonego. Osobno podsmazam pokrojona drobno cebule i starta marchewke. Mięso i warzywa przekladam do miski i "traktuję" blenderem, do całosci wbijam jeszcze jajko aby farsz mial gładka konsystencję. Wyrabiam ciasto, nakładam farsz i lepię pierogi, wrzucam na gotujacą się osolona wode i gotuje chwile od momentu wypłynięcia pierogów na wierzch. Podaję gorace polane roztopioną margaryną z cebulka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 02.07.2013 07:47
bardzo apetyczne
pacpaw 05.04.2013 23:50
te z mięsem należą do moich ulubionych
Justyna/Dzastus 28.01.2013 13:26
pychotka
RenataZ-et 30.11.2012 19:34
pycha
Renata22 12.11.2012 17:24
ale bym sie poczęstowała takim Twoim pierożkiem...i to nie jednym ;)
Ewelina38 11.10.2012 22:25
uwielbiam i takiego mi narobiłaś smaku, że w sobotę robię pierożki... postanowione :)
anemon 24.09.2012 12:05
Strasznie dawno nie jadłam pierogów z mięsem, chyba czas to zmienić.
mela25 10.08.2012 08:47
smaczne
V_kuchareczka 20.07.2012 19:37
pyszniutkie
Justyna/Dzastus 19.07.2012 11:20
a ja zawsze robilam tylko uszka :) do tego czerwony barszczyk, pychota.
elka4621 28.06.2012 19:48
uwielbiam pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak