Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z selerów

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler - jasna część 40 dag.
masło 1,5 łyżki
bulion wołowy 1 litr
śmietana 120 ml.
mąka 1 łyżka
żółtko jajek 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z selerów

Selery oczyścić, pokroić, wrzucić do gotującego się bulionu i gotować tak długo aż będą miękkie. Miękkie przetrzeć przez sitko. Mąkę zasmażyć na maśle, rozprowadzić z częścią bulionu, dodać do całości. Wszystko zabielić śmietaną, dodać żółtko wcześniej wymieszane z niewielką ilością zupy. Przyprawić do smaku solą, pieprzem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 26.08.2012 06:44
super
maciek7 15.08.2012 20:27
super krem
Justyna Jussstiii 28.06.2012 22:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak