Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 50 dag
cebula 1 sztuka
mąka do obtaczania
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony

Mięso umyć, pokroić na plastry. Lekko rozbić, można dłonią. Oprószyć solą, solą czosnkową i pieprzem. Można odstawić najlepiej na noc do lodówki.

Na patelni rozgrzać olej. Plastry schabu obtaczać w mące i obsmażyć na oleju. Cebulę obrać, pokroić dodać na patelnię i przesmażyć z mięsem. Podlać wodą albo bulionem tak by zakrył mięso i dusić do miękkości mięsa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak