Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko w sznyclu wieprzowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle wieprzowe 4 sztuki
jajko 5 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko w sznyclu wieprzowym

4 jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać, oprószyć solą i pieprzem. Sznycle lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Pozostałe jajko rozbić i roztrzepać z 2 łyżkami wody albo mleka. Przygotowane jajka układać na mięsie i zwinąć w roladkę. Panierować w jajku i bułce smażyć na rumiano kilka razy obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 28.06.2012 17:20
efektowne :-)
Paweł10 28.06.2012 14:04
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak