Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurkowa frittata

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 szt
kurki 1/2 kg
śmietana 1 szkl
cebula 1 szt
boczek wędzony 20 dag
groszek 1 puszka
natka pietruszki 1 garść
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurkowa frittata

Cebulę poisekać, zeszklić na maśle. Kurki oczyścić, umyć, wieksze pokroić, dodać do cebuli. Dodać pokrojony boczek. Dusić ok. 15 min. Jajka rozkłócić ze śmiatną, doprawić. Dodać groszek oraz usmażoną masę. Wymieszać. Foremkę keksową wyłożyć folią aluminiową, wylać masę. Piec ok. 20 min w temp. 200st, następnie przykryć folią aluminiową i piec jeszcze ok. 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 19.08.2013 22:51
Nigdy nie jadłam, a chyba warto spróbować
caralajna 28.11.2012 10:36
pyszności
Ela15 05.08.2012 19:29
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak