Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt na roladę

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
mąka 12 dkg
cukier 15 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt na roladę

Przesianą mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek. Do miseczki dajemy białka i ubijamy na sztywną pianę. Dalej ubijając dodajemy cukier, żółtka a na końcu mieszając drewnianą łyżką dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ubity biszkopt wylewamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 03.02.2014 17:44
robię podobnie tylko po wyjęciu z blachy zaraz zwijam w rulon
Justa32 04.09.2013 12:47
też boję się zrolować biszkopt aby mi się nie rozleciał
IlonaAlbertos 03.09.2013 14:53
Do tego masa i rolada gotowa :)
Iwusia 24.08.2013 23:11
fajnie wygląda
mela25 16.08.2013 21:08
wspaniale wyglądają:)
Wacław 13.08.2013 10:57
przydatny przepis
Katarzyna59 02.05.2013 09:26
świetny biszkopcik
misia53 20.04.2013 00:13
może odważę się w końcu zrobić roladę ....
berys18 22.01.2013 12:45
bardzo fajny biszkopt
Dorota59 30.12.2012 14:29
lekkie i smaczne ciasto
Grazyna0211 03.11.2012 10:18
dobry przepis
Łukasz15 29.09.2012 15:52
Super
Wafelek2601 27.08.2012 12:00
Super
IKrakowianka 22.08.2012 21:32
Pyszne
Justyna/Dzastus 07.08.2012 12:55
super
olkaaa 01.08.2012 08:36
przydatny przepis
Wafelek2601 20.07.2012 09:14
Pycha
romanrafal
romanrafal 15.07.2012 09:58
podoba mi się
RenataZ-et 11.07.2012 18:12
świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak