Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki drobiowe w warzywach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żołądki 1/2 kilograma
włoszczyzna 1 sztuka
mąka 1 łyżka
posiekana zielenina 1 łyżka
śmietana 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki drobiowe w warzywach

Żołądki dokładnie oczyścić, zalać wodą i obgotować. Średnio miękkie odcedzić, przełożyć do rozgrzanego tłuszczu, zarumienić. Dolać wody, wrzucić oczyszczone i pokrojone warzywa, posolić, dodać pieprz do smaku, dusić do miękkości. Na koniec sos rozprowadzić ze śmietaną rozmieszaną z mąką. Posypać posiekaną zieleniną. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak