Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
mleko 1/2 szklanki
mąka 3 łyżki
jajko 2 sztuki
cukier do smaku
sól do smaku
tłuszcz do smażenia -
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście

Jabłka obrać, przekroić na połówki, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki. Z mąki, jajek, mleka oraz soli wymieszać ciasto. Jabłka usmażyć zamaczając je uprzednio w gotowym cieście, ostudzone posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 01.06.2013 18:07
super))))))
aisza1 10.04.2013 11:41
apetycznie wyglądają
kamyk 29.09.2012 22:17
super
andzelika
andzelika 15.09.2012 21:51
pyszne:)
Izabela/bella81 26.07.2012 10:09
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak