Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 5 plastrów
jajko 2 sztuki
pieczarki 10 sztuk
szczypiorek 1/2 pęczka
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w galarecie

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki albo w drobną kostkę, przesmażyć na maśle. Przestudzić. Szczypiorek opłukać i posiekać, dodać do pieczarek i jajek.

Wymieszać i doprawić do smaku, można dodać niewielką ilość majonezu.

Przygotowany farsz nakładać na plastry szynki i zwijać roladki. Ułożyć na półmisku.

W 1 i 1/2 szklanki wody albo bulionu rozpuścić żelatynę według przepisu na opakowaniu. Tężejącą galaretką zalać roladki. Galaretkę można doprawić przyprawą uniwersalna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 28.06.2012 12:46
moja babcia często robi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak