Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń kokosowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 l
kokos 8 łyżek
mąka 5 łyżek
cukier puder 1/2 szkl
margaryna 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń kokosowy

Z 1/2 litra mleka odlać pół szklanki i w tej połowie szklanki roztrzepać cukier puder, mąkę i kokos. Resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozpuszczony budyń i zagotować ciągle mieszając. Margarynę utrzeć i dodawać do niej po łyżce zimnego budyniu ciągle mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 24.07.2012 08:38
świetny do ciast
marzena06 29.06.2012 12:11
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak