Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
ocet 1 kieliszek
margaryna 1/2 kostki
ser 1/2 kg
cuker 1/2 szkl.
jaja 3 szt
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki

Mąkę wykładamy na stolnicę, dodajemy sodę, sól i cukier. Wymieszać. Następnie dodać resztę składników i wyrobić ciasto. Następnie wałkujemy i wykrawamy szklanką kółeczka, a w środku kieliszkiem, tak żeby wyszły oponki. Pieczemy na gorącym oleju z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzena06 29.06.2012 12:11
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak