Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do makaronu - zielony

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brokuł mały
groszek 2/3 szkl.
bób 1 szkl.
szpinak baby garść
rukola garść
szczypiorek kilka szt.
koper 1/2 pęczka
natka pietruszki 1/2 pęczka
lubczyk 1 gałązka
papryka zielona 2 szt.
czosnek 2-3 ząbki
oliwa 1/3-1/2 szkl.
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do makaronu - zielony

Brokuła podzielić na mniejsze różyczki i obgotować kilka minut w lekko osolonym wrzątku.
Obgotować groszek i ugotować bób - zaraz po odcedzeniu zanurzyć w zimnej wodzie z lodem, aby odzyskać kolor.
Szczypiorek, koperek i natkę umyć i dokładnie osączyć.
Szpinak i rukolę opłuksć i osączyć w wirówce do sałaty.
Paprykę ugotować w małej ilości wody i obrać ze skórki.

Do malaksera włożyć paprykę, groszek, brokuł i obrany bób - zmiksować pulsacyjnie.
Osobno zmiksować zioła, szpinak, rukolę, listki lubczyku i czosnek z dodatkiem oliwy - połączyć obie masy i doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika63 11.08.2012 14:55
lubię takie sosy
Habibi 21.07.2012 20:56
Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak