Przepis i sposób przygotowania na: Danie w stylu chińskim z cukinią
Mięso umyć i pokroić w kostkę. Na rozgrzany olej wrzucić posiekany czosnek, podsmażyć a potem dołożyć mięso. Polać łyżką sosu sojowego i doprawić imbirem oraz kolendrą. Smażyć mieszając aż będzie prawie gotowe. Przesypać do innego naczynia.
W tym samy woku usmażyć warzywa: dolać oleju i na rozgrzany olej wrzucić posiekany ząbek czosnku, potem marchewkę, parę minut po marchewce paprykę i cebulę. Doprawić przyprawami i sosem sojowym. Od czasu do czasu mieszać.
W tym czasie przygotować cukinię. Umyć i pokroić w kostkę razem ze skórą...chyba, że jest stara i skóra jest już zdrewniała.
Dodać do warzyw cukinię i dusić kilka minut pod przykryciem aż zmięknie.
Na koniec połączyć warzywa z mięsem i smażyć kilka minut na razem- nie za długo, aby warzywa nadal były al dente. Dolać sos słodko- kwaśny, doprawić do smaku.
Podawać z ryżem, można wymieszać razem albo podawać osobno ( jedno koło drugiego) Smacznego.