Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane maliny z herbatnikową kruszonką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 300 gram
miód 4 łyżki
cukier wanilinowy 1 łyżka
masło 1/2 kostki
lody waniliowe 4 gałki
herbatniki 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane maliny z herbatnikową kruszonką

Maliny wyłożyć do żaroodpornych miseczek (na przykład takich do sufletów) , polać miodem i posypać cukrem waniliowym. Herbatniki pokruszyć (ja pomagam sobie tłuczkiem do mięsa) i posypać nimi maliny. Na wierzch położyć kawałki masła i zapiec w piekarniku o temperaturze 180 st. C. Przed podaniem na każdą porcję wyłożyć lody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak