Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Portobello nadziewane kremem z kuczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udko z kurczaka gotowane 1 szt
cebula
serek topiony 1 szt
olej do smażenia
sól do smaku
porto 8 szt
czarne oliwki bez pestek 7 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Portobello nadziewane kremem z kuczaka

Grzyby obrać ze skórki. Odciąć nóżki. Siedem sztuk wrzucić na posolony wrzątek i gotować ok. 2 minut( raz zrobiłam bez obgotowania grzybów i były trochę twarde). Mięso obrać od kości. Cebulkę i ostatniego, pokrojonego grzybka portobello oraz nóżki z pozostałych- usmażyć. Zmiksować razem mięso, serek, cebulę i usmażone grzyby. Doprawić do smaku. Powstałą pastą faszerować pozostałe grzyby. Ułożyć je na natłuszczonej blasze i zapiekać 15-20 minut. Dekorować np.: oliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 13.04.2013 10:12
rewelacyjna propozycja i bardzo jestem ciekawa smaku, bo nigdy nie jadłam tych grzybów
M. Monroe 24.11.2012 20:08
mmm ... ciekawam smaku ...
Mati13 28.07.2012 16:22
ciekawa propozycja
Robert10 27.07.2012 22:59
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak