Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia z patelni

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
jajko 2 szt
bułka tarta pikantna 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia z patelni

Kroki postępowania

1
1. Cukinie umyłam i pokroiłam w plastry ok. 1 cm grubości , ze skórką
Krok 1 - Cukinia z patelni foto
2
2. Każdy plaster z obu stron posypałam papryka i oregano zamoczyłam w rozmąconym jajku o posoliłam a potem obtoczyłam w bułce tartej 3. Cukinie kładziemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
Krok 2 - Cukinia z patelni foto
3
Gotowe cukinia upieczona
SKŁADNIKI:
cukinia 1 średnia
2 jajka
bułka tarta
sól, pieprz
olej do smażeni
papryka czerwona ostra w proszku
oregano szczypta
Krok 3 - Cukinia z patelni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hahanka 21.08.2013 19:41
fajne podanie
cukiereczek 17.07.2012 13:32
apetyczne
Justyna23
Justyna23 28.06.2012 14:12
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak