Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana łopatka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
keczup pikantny 2 łyżki
oliwa 10 łyżek
sól do smaku
sok z cytryny 2 łyżki
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana łopatka

Łopatkę umyć i osuszyć, podzielić na porcje. Czosnek rozgnieść lub posiekać bardzo drobno i wymieszać go z oliwą, keczupem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Porcje łopatki zalać marynatą i odstawić na 1- 2 godziny. Po tym czasie łopatkę grillować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 29.08.2012 22:36
pychota
cukiereczek 02.06.2012 08:46
super
bercik1 30.11.2011 22:39
Już tęsknię za sezonem grillowym.
bogumiła3 17.09.2010 19:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak