Grillowana łopatka

Grillowana łopatka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    1 kg
  • keczup pikantny

    2 łyżki
  • oliwa z oliwek

    10 łyżek
  • sól

    do smaku
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łopatkę umyć i osuszyć, podzielić na porcje. Czosnek rozgnieść lub posiekać bardzo drobno i wymieszać go z oliwą, keczupem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Porcje łopatki zalać marynatą i odstawić na 1- 2 godziny. Po tym czasie łopatkę grillować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

29.08.2012 22:36
pychota

cukiereczek

02.06.2012 08:46
super

bercik1

30.11.2011 22:39
Już tęsknię za sezonem grillowym.

bogumiła3

17.09.2010 19:17
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat