Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka owocowa z serem pleśniowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

melon 1 sztuka
sałata chrupiąca 1 główka
rukola 1/2 pęczek
papryczka chili 1 sztuka
jogurt naturalny 5 łyżek
miód 1 łyżka
ser pleśniowy niebieski 40 dag
mięta świeża siekana
arbuz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka owocowa z serem pleśniowym

Z melona i arbuza wycinamy niewielkie kuleczki. Ser pleśniowy (najlepszy Lazur firmy Turek) kroimy w średnią kostkę. Papryczkę chilli oczyszczamy z pestek i kroimy w bardzo cienkie talarki. Na talerzyk wykładamy opłukaną i odsączoną sałatę i rukolę. Wykładamy melonowe i arbuzowe kuleczki oraz kostki sera. Z jogurtu, posiekanej mięty i miodu przygotowujemy klarowny dressing. Polewamy nim przygotowaną sałatkę. Całość ozdabiamy talarkami papryczki chilli. Sałatkę podajemy schłodzoną do świeżego pieczywa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 28.06.2012 19:49
pyszna
Rafał10 28.06.2012 08:39
oooo bardzo ciekawa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak