Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety pod warzywną pierzynką

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuka
marchewka 2 sztuka
pietruszka 2 sztuka
musztarda angielska 2 łyżka
mleko 2 łyżka
por 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety pod warzywną pierzynką

Kurczaka podałam z frytkami i sosem słodko kwaśnym typu Tao Tao. Wyszło przepysznie :-)

Kurczaka oczyszczamy i kroimy na pół. W miseczce łączymy musztardę z mlekiem.
Warzywa ścieramy na tarce i podduszamy chwilę na maśle, przekładamy na drugi talerzyk.

Filety oprószamy solą i pieprzem, maczamy jedną stronę w musztardzie, a następnie przykładamy mocno do warzyw.

Układamy na blaszce i zapiekamy w 190' ok. 30 minut.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdalea 28.06.2012 11:22
fajny pomysł
Rafał10 28.06.2012 08:39
uwielbiam takie ! W warzywkach są najlepsze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak