Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem agrestowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 3 kg
cukier 1 kg
wino białe 1 szklanka
żelfix 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem agrestowy

Owoce agrestu oczyszczamy, gotujemy z dodatkiem wody. Gdy owoce całkowicie się rozpadną dodajemy cukier, zagotowujemy. Na koniec dolewamy wino oraz wsypujemy dżemix. Zagotowujemy. Gorący dżem przekładamy do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 16.08.2012 23:32
pycha!
Krzysztof27 05.08.2012 12:57
okkkkkkkkkkkkkkkk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak