Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem malinowo-agrestowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 1 kg
maliny świeże 1 kg
cukier 1 kg
żelfix 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem malinowo-agrestowy

Owoce oczyszczamy. Agrest gotujemy z odrobiną wody do całkowitego rozpadnięcia się owoców. Następnie dodajemy dodajemy maliny, stopniowo dosypując cukier. Całość zagotowujemy. Na koniec dodajemy dżemix. Gorący dżem przekładamy do wyparzonych słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak