Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek słonecznikowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
mąka 6 łyżek
jaja 6 sztuk
cukier 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Dodatki:
mleko skondensowane 1 puszka
masło 1 1/2 kostka
margaryna 1 kostka
cukier 15 dag
mleko 3 lyżki
herbatniki
słonecznik 30 dag
rum
polewa czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Placek słonecznikowy

Z podanych składników przygotowujemy biszkopt.
Mleko skondensowane gotujemy przez 3 godziny. Wystudzone mleko łączymy z margaryną i 1 kostką masła. Słonecznik prażymy na pozostałym maśle z dodatkiem cukru i mleka. Wykładamy na folię aluminiową i pieczemy na złocisty kolor. Słonecznik siekamy i łączymy z kremem. Powstałą masą słonecznikową smarujemy biszkopt. Herbatniki nasączamy rumem i układamy na wierzch kremu. Wierzch polewamy polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 25.08.2012 08:10
lubię takie
Rafał10 28.06.2012 08:55
mniam, musi być pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak