Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęsty mus z czarnej porzeczki z galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarna porzeczka 3-4 szklanki
cukier 4 łyzki
galaretka agrestowa 1 opakowanie
woda 1 szklanka (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Gęsty mus z czarnej porzeczki z galaretką

*porzeczki umyć i dobrze zmiksować, wymieszać z cukrem
*galaretkę rozrobić w połowie ilości wody z opakowania (ok. szklanka)
*porzeczki smażyć na małym ogniu podlewać galaretką wg uznania ( ja nie zużyłam calej)i mieszać najlepiej drewnianą łyżką
* po ostygnieciu mus jest gęsty, ale galaretka nie wyczuwalna w konsystencji

Polecam do chleba, ciast, racuchów i cotam sobie wymyslicie.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 21.11.2012 09:03
smacznie
mirosława4 25.10.2012 23:07
pychota nie tylko do smarowania wafla :))
Fiffi 21.07.2012 11:28
polecam też do smarowania wafla
bgs1984 19.07.2012 23:15
mniam
marzenciak1985 19.07.2012 23:08
mniam
caralajna 18.07.2012 10:43
pycha
rjustysia 09.07.2012 09:39
A ja uwielbiam czarną porzeczkę i wszystko, co można z niej przygotować.
ziutula
ziutula 28.06.2012 00:48
na zimowe wieczory do tostów dla mnie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak