Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z sosem sojowo-grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe 1 kg
sos sojowo grzybowy
mąka ile trzeba
sól
pieprz
śmietana 4 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z sosem sojowo-grzybowym

Mięso kroimy na kawałki obsypujemy przyprawami i polewamy sosem , dobrze mieszamy i odstawiamy na godzinę aby przeszło. Następnie obtaczamy w mące i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu . Gdy zbrązowieje podlewamy wodą , dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy śmietanę, ewentualnie doprawiamy do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 05.04.2013 21:48
uwielbiam gulasze :-)
owca441 12.11.2012 20:47
świetny
agataw1990 08.10.2012 13:48
Super pomysł!
teresa18 19.09.2012 18:48
ciekawe
Adamorek 09.08.2012 17:37
ciekawe połączenie smaków
foczka-ks 27.06.2012 22:14
warto skorzystać z tego przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak