Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos czosnkowy z chili i koperkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 1 szkl.
jogurt grecki 2/3 szkl.
mleko 2/3 szkl.
czosnek 3 ząbki
papryczka chili 1 malutka
koperek kilka gałązek
sól
cukier
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos czosnkowy z chili i koperkiem

Majonez wymieszać z jogurtem i mlekiem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Czosnek wycisnąć przez praskę i dodać do sosu.
Posiekać jak najdrobniej papryczkę chili (bez pestek) oraz koperek i dodać do sosu.
Doprawić solą, cukrem i białym pieprzem.
Przelać do słoika i schłodzić przed podaniem.
Można przechować 3-5 dni w lodówce, przelewając do mniejszego słoiczka, kiedy ubywa zawartości.

Sos nadaje się do potraw z grilla, pizzy, zapiekanek, wędlin i jajek na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 17.12.2012 14:05
ciekawy:)
Monika63 02.09.2012 22:48
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak