Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń rzymska

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
jajko 2 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
sól
pieprz
cebula 1 szt
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń rzymska

Mięso zemleć w maszynce razem z odciśniętą bułką,Cebulę pokroić w ćwiartki ,przesmażyć na patelni i także przepuścić przez maszynkę.Do masy mięsnej dodać jajka,mąkę,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Wszystko dobrze wyrobić i uformować 1 lub 2 mniejsze owalne klopsy.Ułożyć na blaszce i piec ok 60min w 180st.Gotową pieczeń po przestygnięciu kroić w plastry
Podawać z sosem do ziemniaków lub kopytek ewentualnie na zimno do chleba

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aneta2208 10.03.2013 08:53
lubię zwlaszcza na gorąco
Aannkaa82 03.02.2013 20:11
Bardzo lubię właśnie na zimno do chleba.
Luki 14.12.2012 08:00
super
kriko 14.12.2012 07:53
robię taką
Krzysztof15 26.07.2012 11:16
cudo
adelajda 29.06.2012 19:10
apetyczna
agunesu 27.06.2012 22:01
fajna pieczen, sadze ze na zimno do chleba tez bylaby ok

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak