Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki konserwowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki młode 2 kg
ocet 250 ml 10%
woda 1,5 litra
ziele angielskie 12 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
cukier 2 łyżki
sól 1 łyżka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 12 kulek

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki konserwowe

Buraczki ugotować, ostudzić, obrać. Pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć w słoikach. Zagotować wodę z przyprawami, wlać ocet. Gorącą zalewą zalać buraczki. Słoiki zakręcić. Pasteryzować 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.11.2012 08:50
Super
Wacław 22.07.2012 09:59
bardzo smaczne i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak