Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoski chleb cebulowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 350 gram, chlebowej typ 850
woda 200 ml, letniej
oliwa 50 ml + oliwa do posmarowania
sól 2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
drożdże 2 łyżeczki,suchych
cebula 2 prażona

Przepis i sposób przygotowania na: Włoski chleb cebulowy

W misce mieszamy mąkę z wodą, oliwą, solą, drożdżami i cukrem. Wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto.Odstawiamy na ok. 30 minut do wyrośnięcia.
W ciasto wgniatamy prażoną cebulkę.
Ciasto wkładamy do wysmarowanej oliwą keksówki. Przy pomocy pędzelka smarujemy wierzch oliwą.Zostawiamy na 30 minut do wyrośnięcia
Wstawiamy do piernika nagrzanego do 200 stopni na około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 04.07.2012 11:59
pysznie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak