Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z marynowanymi opieńkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3
chili do smaku
sól do smaku
masło 1 łyżka
opieńki 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z marynowanymi opieńkami

Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. Następnie wrzucamy opieńki marynowane. Smażymy kilka minut. Wbijamy jajka. Solimy do smaku oraz przyprawiamy mielonym chili nieustannie mieszając jajka i grzyby. Smażymy kilka minut do uzyskania pożądanej konsystencji jajecznicy (ja lubię wysmażone więc smażę trochę dłużej). Podajemy z białym pieczywem posmarowanym masłem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 06.08.2012 09:51
mmmmmmmmm uwiielbiam taką;)
pacpaw 02.07.2012 22:58
ciężko je z czymś pomylić. Rosną w kupie na karczach i innych pieńkach
Jolanta_P-S 02.07.2012 11:36
Tak dawno nie zbierałam opieniek, że chyba bym teraz nie wiedziała, czy to one są
MAR3STA 01.07.2012 20:19
brzmi zachęcająco
Grażyna13 28.06.2012 12:27
fajne smaki :)
ben-ka 28.06.2012 00:04
ciekawe połączenie.......
Katarzyna/kate1980 27.06.2012 22:46
pyszności
aginaa 27.06.2012 19:53
super
treonina 27.06.2012 19:42
super! coś pysznego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak