Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka słodko-kwaśne

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
cebula biała 3 szt
pieczareki całe 60 dag
ocet winny 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
cukier kryształ 4 łyżki
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka słodko-kwaśne

Kroki postępowania

1
Żeberka podzielić na kawałki i natrzeć solą,pieprzem i paprykami.Odstawić przynajmniej na godzinę.
Krok 1 - Żeberka słodko-kwaśne foto
2
Cebulę pokroić w plastry i podsmażyć.Pieczarki też chwile podusić.Przygotować sos:6 łyżek wody wymieszać z koncentratem, cukrem,octem winnym i lubczykiem.Żeberka podsmażyć, przełożyć do naczynia żaroodpornego,dodać pieczarki,przykryć cebulą i polać sosem.
Krok 2 - Żeberka słodko-kwaśne foto
3
Zapiekać około godziny, do miękkości.
Krok 3 - Żeberka słodko-kwaśne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 21.07.2013 10:42
pycha))))))
Rafał10 22.09.2012 11:02
mniam, lubię takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak