Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk Biały

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 2 litry
zakwas z mąki pszennej 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
śmietana 18 proc 150 gram
sól do smaku 2 szczypty
Pieprz biały mielony Prymat 2 szczypty
kiełbasa biała 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk Biały

Do dużego garnka z gotującym się wywarem, dodajemy zakwas oraz wszystkie przyprawy według gustu kulinarnego gospodyni. Wrzucamy białą kiełbasę. Odstawiamy. Śmietanę mieszamy z 3 łyżkami zupy, dopiero dolewamy do zupy.Mieszamy. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy z barszczem. Do smaku możemy użyć jeszcze gotowego majeranku lub innych przypraw

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak