Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w sosie greckim

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z pangi 1 kg
mąka do obtoczenia
marchew 4-5 dużych
pietruszka korzeń 1 duża
seler 1 duży
por 1 duży
cebula 4 szt
ziele angielskie 2-3 ziarenka
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
sól
pieprz
olej do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w sosie greckim

Rybę kroję na mniejsze części, obtaczam w mące i smażę. Pora i cebulę kroję w paski i podsmażam lekko soląc. Marchewkę, selera i pietruszkę tarkuję. Wkładam do garnuszka, dodaj wodę, ziele angielski, pieprz i listek. Dodaję podsmażonego pora z cebulą i duszę do miękkości warzyw. Doprawiam cukrem, solą i koncentratem. Gorącymi warzywami przekładam kawałki ryby.

Najsmaczniejsza na drugi dzień :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 05.12.2012 15:53
lubię
Lidia6 15.08.2012 20:14
uwielbiam taką rybkę
treonina 27.06.2012 19:42
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak