Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycel

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3/4 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 g
tłuszcz 150 g
jajko 2 szt
sól
cielęcina bez kości 700 g
bułka czerstwa 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel

Bułkę czerstwą 150 g,pokroić w słupki o długości 2 cm i grubości około 2 mm, wymieszać z bułką tartą.
Pozostałą czerstwą bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i zemleć z cielęciną, dodać sól,dobrze wyrobić.
Następnie do masy wbić jajka,dolać trochę mleka pozostałego po odciśnięciu bułki, wyrobić masę.
Formować z masy wałeczki,a z nich prostokątne sznycle, obtaczać w grzankach wymieszanych z bułką tartą, lekko spłaszczać sznycle i smażyć na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 09.08.2012 09:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak