Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

prosty dżem agrestowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 2 kg
cukier 1,2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: prosty dżem agrestowy

Agrest myję i obieram z szypułek. Około połowy agrestu rozgniatam i zasypuję cukrem. Odstawiam na 2 godziny, aż puści sok. Wtedy go gotuję, aż się cukier rozpuści i dodaję pozostały agrest. Gotuję parę minut, co jakiś czas mieszając. Gorący przekładam do wyparzonych słoików, zakręcam i odwracam do góry dnem, do ostygnięcia.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 27.08.2012 05:05
super
monika1968 27.06.2012 17:49
Ja właśnie się zastanawiam co zrobić z agrestem a tutaj mam przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak