Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

likier kokosowy- domowe Malibu

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kokos 1 sztuka
mleko skondensowane 1 puszka
mleko 1/2 szklanka
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: likier kokosowy- domowe Malibu

Z kokosa odlać wodę, rozbić wyciągnąć miąższ. Oczyścić kokos , pokroić w mniejsze kawałki i zagotować w szklance wody w garnku. Po zagotowaniu zdjąć z ognia, zmiksować blenderem i ponownie ogrzać. Po przestudzeniu odsączyć przez gazę wiórki kokosowe, mleko pozostawić do likieru. W dużym słoju zalać wódką wiórki kokosowe i pozostawić na noc. Następnego dnia, Przecedzić alkohol odrzucając wiórki, dodać mleko kokosowe, mleko skondensowane i zwykłe mleko, wszystko dokładnie wymieszać. Schłodzić i podawać
Przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 05.07.2016 21:15
warto zrobić
Beata61 19.01.2013 15:07
ciekawy pomysł
matesko 12.11.2012 11:11
pycha
Agata B 06.07.2012 18:47
ciekawe, koniecznie trzeba wypróbować:)))
Fiffi 02.07.2012 16:54
super, musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak