Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka wenecka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
kukurydza w puszce 1 sztuka
groszek konserwowy 1 sztuka
cebulka marynowana 1/2 słoik
pieczarki marynowane 1/2 słoik
majonez
sól
pieprz
natka pietruszki 1/2 pęczek
jogurt grecki 1 opakowanie
fasola czerwona z puszki 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wenecka

Kapustę szatkujemy, solimy i odstawiamy na 15 minut, odciskamy. Dodajemy do niej pokrojoną w paseczki paprykę, pokrojone w plasterki pieczarki i ćwiartki cebulek. Groszek, kukurydzę i fasolkę osączamy z zalewy i razem z posiekaną natką pietruszki dodajemy do sałatki. Całość łączymy z majonezem, jogurtem, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika79 21.08.2012 12:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak