Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa czekolada

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło albo margaryna 1 kostka
cukier 1,5 szklanki
kakao 4 łyżki
cukier waniliowy
mleko w proszku 1/2 kg
orzechy
rodzynki
migdały
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa czekolada

Margarynę, cukier, kakao, mleko, cukier waniliowy gotować w garnku, ciągle mieszając, przez 10 minut i odstawić do ostygnięcia. Do chłonnego dodać mleko w proszku i dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Włożyć bakalie i znowu wymieszać. Wylać masę do płaskiej formy i wstawić do lodówki. Wyjąć po kilku godzinach i pokroić według uznania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 08.01.2013 20:51
kocham czekoladę
tomek18 06.09.2012 09:14
pyszna:) żona czasem robi:)
Małgorzata34 29.06.2012 23:04
Dawno takiej nie jadłam..chyba ostatnio w dzieciństwie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak