Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mozaikowy sernik

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 100 ml
czekolada mleczna 170 dag
czekolada biała 170 dag
masło 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat
twaróg 300 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Mozaikowy sernik

Kroki postępowania

1
Ciastka z czekoladą drobno pokruszyć. Wymieszać z dwiema łyżkami masła. Wyrobić spód ciasta. Cienko uformować w okrągłej blaszce wyłożonej folią aluminiową. Schłodzić godzinę w lodówce.
Krok 1 - Mozaikowy sernik foto
2
Ser wymieszać ze ubitą śmietanką, rozpuszczoną żelatyną i cukrem. Masę serową podzielić na dwie części jedną wymieszać z białą czekoladą drugą cześć z gorzką. Masy wylać na blat z ciastek. Delikatnie przemieszać. Wstawić do lodówki na 3 godziny
Krok 2 - Mozaikowy sernik foto
3
Wstawić do lodówki na 3 godziny
Krok 3 - Mozaikowy sernik foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 02.10.2012 12:19
zjadłabym :)
smerfetka79 02.09.2012 10:01
wygląda pysznie:)
Małgorzata106 30.07.2012 21:26
wygląda wspaniale
amicus 30.07.2012 13:46
dobre
Misiabe 27.06.2012 19:01
ciekawy pomysł!!
tessinka 27.06.2012 15:51
Musi być pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak