Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kapustą i ziemniakami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kilograma
kapusta 60 dag.
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kapustą i ziemniakami

Cebulę obrać, posiekać, poddusić na tłuszczu. Kapustę poszatkować. Ziemniaki ugotować w łupinkach, obrać, ostudzić, przepuścić razem z cebulą oraz kapustą przez maszynkę. Do tak przygotowanej masy dodać sól do smaku oraz wbić jajko, wszystko wymieszać na jednolitą masę, uformować kotleciki, obtoczyć w bułce, usmażyć na tłuszczu, na złoty kolor. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 16.08.2014 21:33
Takich jeszcze nie jadłam.
ONY_za_kare 30.05.2013 15:59
super takie kotlety!
Reda 31.08.2012 11:04
super
Reda 31.08.2012 11:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak