Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowa milka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 0,5 kostki
margaryna 0,5 kostki
cukier brązowy 2 szklanki
kakao ciemne 3-4 łyżki
mleko w proszku 3,5 szklanki
woda 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: domowa milka

masło i margatynę rozpuścić, dodac wodę, cukier i kakao, zagotowac na malym ogniu czesto mieszając,zdjąć z ognia wsypac mleko, dokladnie wymieszac na gladka mase. przygotowaną mase przelożyć do formy wyrownac wierzch, ostudzic mozna schlodzic po schlodzeniu pokroic w kwadraciki. do takiej domowej czekolady mozemy dodac bakalie lub ryz preparowany, zeby za kazdym razem miala inny smak tylko trzeba pamietac ze wszystkie dodatkowe skladniki dodajemy po zdjeciu z ognia. ten przpis dobrze sie sprawdza na kinder balach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.08.2012 13:22
muszę spróbować
Kas2 21.07.2012 15:00
fajny przepis, w końcu milka jest taka pyszna :)
anja3107 27.06.2012 11:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak