Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krówki maślane

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 300 mililitrów
cukier brązowy 3/4 szklanki
masło 1/3 kostki
aromat śmietankowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: krówki maślane

wszystkie skladniki wkladamy do garnka najlepiej z grubym dnem i gotujemy na srednim ogniu,od czasu do czasu mieszamy zeby nam sie nie przypalila gdy masa nam zgestnieje i zmieni barwe na karmelowo bezową, zdejmujemy z ognia, ucierajć jeszcze chwilke. forme do pieczenia lub naczynie zaroodporne wykladamy folia aluminiowa i wylewamy mase do formy, gdy ostygnie wkladamy do lodowki na kilka godzin, po zastygnieciu wyjmujemy z formy odklejamy folie i kroimy w kostke.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 17.01.2013 10:13
przydatny przepis
parysek10 27.06.2012 11:53
muszę takie zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak