Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z oliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciabatta 1 sztuka
pomidory 4 sztuki, pokrojone w kostkę
cebula czerwona 1 sztuka drobno posiekana
oliwki czarne 15 sztuk, pokrojonych w plasterki
sok z cytryny 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki, drobno posiekane
pieprz do smaku
ocet balsamiczny do podania
bazylia 1 gałązka,drobno posiekana
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z oliwkami

Polej cebulę sokiem z cytryny. Na suchej patelni upraż ząbki czosnku, aż będą złociste. Wymieszaj w miseczce pomidory, oliwki, cebulę, bazylię, czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Ukrój 4 grube kromki chleba. Upiecz pod grillem na złocistobrązowo. Wystudź, nałóż mieszankę warzyw. Polej oliwą i octem. Podawaj natychmiast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 27.06.2012 11:53
po prostu pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak