Makaron domowy – łazanki

Makaron domowy – łazanki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5 szklanki
  • jaja

    2 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- 1,5 szklanki mąki pszennej (typ 500)
- 2 jajka

Ciasto dobrze wyrób, rozwałkuj na cienki placek. Odłóż na ściereczce do przeschnięcia (około 30min). Krajać w poprzek w paski o szerokości około 1cm. Paski pokrajać znów w poprzek, w romby. Gotuj na osolonej wodzie, po wypłynięciu 3 min. Przecedź, zalej zimną wodą, ponownie przecedź.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kulinarna Ja

04.05.2013 20:11
domowy - najlepszy!

MAR3STA

07.12.2012 17:12
uwielbiam domowy makaron

MAR3STA

07.12.2012 17:12
uwielbiam domowy makaron

halina17

27.06.2012 13:06
nie ma to jak domowy makaron- smaczny

parysek10

27.06.2012 11:55
makaron domowy jest najlepszy

Justyna87

27.06.2012 09:26
no super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat