Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron domowy – łazanki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
jaja 2 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron domowy – łazanki

- 1,5 szklanki mąki pszennej (typ 500)
- 2 jajka

Ciasto dobrze wyrób, rozwałkuj na cienki placek. Odłóż na ściereczce do przeschnięcia (około 30min). Krajać w poprzek w paski o szerokości około 1cm. Paski pokrajać znów w poprzek, w romby. Gotuj na osolonej wodzie, po wypłynięciu 3 min. Przecedź, zalej zimną wodą, ponownie przecedź.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 04.05.2013 20:11
domowy - najlepszy!
MAR3STA 07.12.2012 17:12
uwielbiam domowy makaron
MAR3STA 07.12.2012 17:12
uwielbiam domowy makaron
halina17 27.06.2012 13:06
nie ma to jak domowy makaron- smaczny
parysek10 27.06.2012 11:55
makaron domowy jest najlepszy
Justyna87 27.06.2012 09:26
no super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak