Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron domowy – Nitki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 gram
jaja 3 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron domowy – Nitki

Ciasto:
25 dag mąki (typ 450)
- 3 jaja

Ciasto wyrób, rozwałkuj bardzo cienko, cieniej niż ci się wydaje:) (1mm)
Rozwałkowane placki odłóż na podsypanej ścierce do 30 min (ciasto Ci się odwdzięczy i będzie elastyczne). Zwiń placek z krótszego boku i krój najcieniej jak ci się uda. Gotuj w osolonej wodzie, po wypłynięciu 2 min. Odcedź, zalej zimną wodą na 2 min i ponownie odcedź!

Podawaj do rosołu:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariola7 07.12.2012 01:21
najlepszy taki makaron
kaja1991 06.12.2012 09:43
robisz sama makaron? podziwiam ;)
parysek10 27.06.2012 11:55
smak dzieciństwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak