Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron domowy – Tagliatelle

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 gram
jaja 3 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron domowy – Tagliatelle

- 25 dag mąki (typ 450)
- 3 jaja

Ciasto wyrób, rozwałkuj bardzo cienko, cieniej niż ci się wydaje:) (1mm)
Rozwałkowane placki odłóż na podsypanej ścierce do 30 min (ciasto Ci się odwdzięczy i będzie elastyczne). Zwiń placek z krótszego boku i krój na 5-7mm paseczki. Gotuj w osolonej wodzie, po wypłynięciu 2 min. Odcedź, zalej zimną wodą na 2 min i ponownie odcedź!

Twoje domowe Tagliatelle jest gotowe:) Podawaj np z klopsikami w sosie! Pycha!:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 04.12.2012 22:54
domowy-najlepszy
Justyna23
Justyna23 15.07.2012 22:06
pycha :) super wyszedl
Grażyna13 08.07.2012 19:17
Nie ma, jak domowy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak