Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowane kiełbaski z baraniny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 3/4 kg.
cebula 2 szt.
czosnek 1 ząbek
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: grillowane kiełbaski z baraniny

mięso umyć pokroić na kawałki i zemleć w maszynce do mielenia mięsa.Cebule i czosnek obrać pokroić w kostkę a czosnek utrzeć.Mięso mielone włożyć do miski dodać przyprawę do mięsa mielonego,paprykę i pieprz mielony oraz cebulę i czosnek.Wszystko dokładnie wyrobić na jednolitą masę z powstałej masy formować podłużne kiełbaski ukadać je na rozgrzanym grillu i upiec na rumiano często obracając można skropić delikatnie oliwą.Podawać z ajvarem,musztardą lub ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 28.06.2012 09:39
mniam muszą być smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak