Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z szynki wieprzowej I

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka kulka wieprzowa 3/4 kg.
boczek wędzony 30 dkg.
pasta ajvar 1 słoik
cebula 4 szt.
papryka czerwona 2 szt.
śliwki suszone 20 szt.
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
czosnek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z szynki wieprzowej I

mięso umyć osuszyć pokroić na kostki 2x2cm.musztardę wymieszać z utartym czosnkiem z odrobiną soli i pieprzem natrzeć mięso,cebule obrać pokroić w plasterki,boczek w paski,papryki umyć usunąć gniazda nasienne i pokroić w kawałki.pokrojone składniki nadziewać na patyki do szaszłyka kolejno mięso,paprykę,boczek,cebulę i śliwkę czynność powtarzać do wyczerpania się składników na koniec oprószyć solą i pieprzem,układać na grillu i upiec na złoty kolor z każdej strony,podawać z zimnym lub gorącym ajvarem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 12.07.2013 14:05
lubię szaszłyki
ziutula
ziutula 09.09.2012 22:24
moje szaszłykowe smaki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak