Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron razowy z bakłażanem i bobem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti 1/2 opakowania
bakłażan 1/3 szt
por (biała część) 1/2 szt
bób 1/2 szklanka
pieczarki 4 szt
masło 1 łyżeczka
przyprawa uniwersalna
sól
ser żółty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron razowy z bakłażanem i bobem

Makaron spaghetti gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy na sicie. Pora kroimy w plasterki i podsmażamy na masełku .Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki . Bób gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu obieramy z łupiny . Bakłażana kroimy w półplasterki solimy odstawiamy na 10 min . Następnie myjemy go i dodajemy na patelnie z porem i pieczarkami . Mieszamy i dalej podsmażamy . Dodajemy ugotowany makaron i bób . Mieszamy .doprawiamy przyprawa uniwersalną . Podajemy posypane startym zółtym serem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 16.08.2012 16:42
wygląda pysznie
iwa643 27.06.2012 06:19
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak